Veckans Digitala Check v.44

 

Veckans räckvidd 

Sir Väs slingrar sig runt på sociala medier

Lördagen den 22 oktober rymde kungskobran Houdini, även kallad Sir Väs, från sitt akvarium på Skansen. Den tog sig ut genom en lamparmatur och därifrån spred den sig som en löpeld på sociala medier. Som tur är har den hittat och fångat ormen i skrivande stund!

Se inlägget »

Veckans update 

Länkdekal på LinkedIn

I början av augusti blev det möjligt att lägga in en länkdekal i ett inlägg på LinkedIn och numera går det även att länka till personer och sidor på plattformen. Länkdekalen kan placeras på valfri yta i bilden/filmen och i valfri storlek. Än så länge är det enbart möjligt att lägga till en länk via mobilen, men den går att trycka på i samtliga enheter. Funktionen kommer att vara tillgänglig för samtliga användare inom kort, så håll till godo om du ännu inte fått den än!

Läs mer om funktionen »

 

Veckans spaning

Fördelarna med att jobba aktivt med employer branding på sociala medier

II vårt senaste poddavsnitt definierar vi begreppet employer branding och berättar om vikten av att arbeta med det på sociala medier. Det finns forskning som visar att intäkterna ökar hos de företag som arbetar aktivt med employer branding. Det finns dessutom många goda exempel på att det stärker både kulturen och stoltheten internt! Ett starkt och trovärdigt varumärke bör byggas inifrån och ut där medarbetarna är företagets viktigaste ambassadörer.

Om employer branding på sociala medier »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg