Bild från Facebook på Enkla Elbolagets vd

Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Falling in love in Paris

Från förra veckans VDC kanske ni känner igen spaningen om att influencers redigerar sina inlägg i olika program? Enkla Elbolaget var snabba på pucken och gjorde en spin-off på detta. Under förra veckan publicerades ett inlägg på deras Facebooksida där vi kan se vd:n Kenneth Johansson posera på en bro med Eiffeltornet i bakgrunden. Bolagets vinkel på inlägget är att påvisa att de lägger stor vikt vid ärlighet och transparens. En rolig spin-off tycker vi!

Bild: Facebook

Veckans update

Mindre fluff, mer till konversationer

Efter en undersökning fick Facebook fram att 7 av 10 användare av Messenger hade enkelhet som ett önskemål. Sagt och gjort, utvecklarna fick något att bita i. Den nya versionen, Messenger 4, kommer att leverera “closeness and authenticity” och fokus kommer ligga på konversationer. Många av de äldre funktionerna finns kvar men navigationsmenyn är förenklad. Istället för att ha nio olika flikar har den nya versionen tre: chatt, personer och upptäck. En ny funktion är att du inte bara kan addera en färg i chatten utan också välja en färgkombination med toning och när du skrollar ändras den, från till exempel blått till rosa. Mer liv i appen, enklare att navigera men samma grundfunktion. Bra att de lyssnar på användarna!

Bild: WeAreSocialMedia

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Fallande stjärnor

Den senaste trenden på sociala medier går att hitta under hashtaggen #FallingStars. Trenden finns i två versioner, i båda fallen ska personen på bilden ha ramlat och sakerna som den höll i handen ligger utspridda runt omkring. Den andra går dock ut på att personen på bilden ska “ramla” ut ur en bil eller annat fordon efter en shoppingtur, helst av det lyxigare slaget. Varorna som blivit inhandlade ska spridas ut på marken vid bilen i ett prydligt scensatt kaos. Utmaningen kommer ursprungligen från Ryssland och har spridit sig snabbt över världen. Margaux Dietz sägs vara först ut i Sverige med att tolka trenden på sitt sätt. Vad tror vi blir nästa trend?

Bild: Instagram

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg