Veckans Digitala Check v.43

 

Veckans räckvidd #1 

Miljödepartementet 1987-2022

Miljödepartementet grundades 1987 och nu läggs det ner av den nya regeringen. Miljöarbetet kommer numera att ligga under näringsdepartementet. naturskyddsföreningen har fått närmare 48 000 gilla-markeringar och över 1 200 kommentarer på inlägget om att Miljödepartementet läggs ner. Det är en markant skillnad från deras tidigare inlägg och det har även spridits enormt på sociala medier.

Se inlägget »

Veckans räckvidd #2

Zlatan på sociala medier

Han gör det igen! Och igen! Han har intagit TikTok med introt; “TikTok, guess what. Zlatan is here. Let’s make the difference.” Videon har fått över 20 miljoner i räckvidd och över 3,4 miljoner gilla-markeringar. Under den gångna veckan har han dessutom publicerat ett inlägg med H&M på Instagram, i samarbete med Jane Fonda. Det har hittills fått över 11 miljoner visningar och över 800 000 gilla-markeringar.

Se inlägget på instagram »

 

Veckans update 

Instagram testar att addera musik i profilen

Plattformen genomför en intern testrunda där användare kan addera en låt till profilen, för att utvärdera om det är en funktion som ska testas extern. Det är ännu inte bestämt om funktionen ska lanseras utan det återstår att se!

Hör oss berätta mer om funktionen »

 

Veckans spaning

Användbara appar för att skapa innehåll till sociala medier

I vårt senaste poddavsnitt delar vi med oss av ett 10-tal appar som är användbara för att skapa innehåll till sociala medier. Det är mestadels appar för mobilen för att det är tillgängligt och tidseffektivt. Vi pratar bland annat om appar som är fördelaktiga för att producera videos, förhandsvisa Instagram-flödet och skapa kreativa Stories.

Vi lyfter ett 10-tal appar för att skapa innehåll »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg