Veckans Digitala Check v.40

 

Veckans räckvidd 

Säker abort är en mänsklig rätt

28 september var det den internationella abortsrättsdagen. I samband med dagen och på grund av omvärldens händelser är abortlagen omdiskuterad på sociala medier. Flera hjälporganisationer har publicerat flera inlägg på ämnet och kämpar för kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp och rätt till fri och säker abort. Kvinna till Kvinna är en av dem. Nina Rung skrev ett inlägg – med närmare 5 300 gilla-markeringar och 50 kommentarer – i samband med att Julia Kronlid (SD) blev vald till andre vice talman. Hon skriver om hur Kronlid 2019 ville inskränka aborträtten till vecka 12. Många människor kämpar för att abortlagen ska gälla och stämmer in under hashtagen #ståruppföraborträtten. Det gör även vi på CHECK!

Läs mer »

 

Veckans update

60 sekunder på Instagram Stories

Tidigare delades ett längre klipp upp i flera stories på 15 sekunder vardera. Numera är det möjligt att publicera en story på upp till 60 sekunder. Instagram testade funktionen för en begränsad grupp under 2021 och nu är den tillgänglig för samtliga användare. Det är deras sätt att förbättra upplevelsen på Stories.

Läs mer om uppdateringen »

 

Veckans spaning

iInfluencer marketing

Branschen har förändrats till det bättre men det krävs en insats för att vi ska komma längre. Det finns fortfarande välkända och etablerade företag som erbjuder produkter som betalning för ett samarbete – det behöver förändras.

Hör oss prata mer om influencer marketing »

 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg