Veckans snackis

Greta Thunberg – en förebild och inget annat

Viktiga saker tåls att upprepas! Denna veckans snackis berör vår starka klimataktivist Greta Thunberg som efter sitt tal under Climate Action Summit i FN-skrapan mottagit både ris och ros. Många hyllar den unga svenskan och menar att hon är en av världens viktigaste unga röster medan andra vuxna människor kritiserar Greta. Vad vi på CHECK! har svårt att förstå är hur vuxna människor kan skriva så nedlåtande och hatiska kommentarer om en ung tjej som enligt oss är en förebild i klimatfrågan och mycket annat.

Unicef publicerade ett inlägg på Facebook där de uppmanade vuxna personer att sluta näthata eftersom deras senaste publikationer om Greta mottagit mycket hat mot Gretas personlighet. Greta själv agerar vuxet i bemötandet och fokuserar på den förändring som är på väg.

Läs mer här

Veckans update

Ny funktion i kommersiell riktning

Instagram fortsätter utveckla funktioner i kommersiell riktning. Plattformens senaste uppdatering innebär att det nu är möjligt att tagga företag på IGTV för att belysa en kampanj eller ett samarbete. Precis som i inlägg och stories kommer meningen “Paid Partnership with…” synas i toppen av sändningen. IGTV har inte fått det stora genomslaget än men tittarsiffrorna växer i och med att det sedan februari är möjligt att väva in IGTV i flödet.

Om IGTV får ett genomslag eller ej får framtiden avgöra.

Bild: Instagram

Läs mer om funktionen här

Veckans spaning

Så blir du en "mindful cyborg"

I förra veckan deltog CHECK! på GRC Conference 2019 på uppdrag av Internrevisorernas förening, IIA Sweden. Under konferensen höll bland andra Chris Dancy, the most connected man on earth, ett föredrag om hur man blir en “mindful cyborg”. Vi på CHECK! blev inspirerade av hans föredrag och tror att hans tankar om hur man optimerar användning av teknologi är en kommande trend. Enligt Chris ska teknologi som appar och sociala medier inte användas för att förenkla ens liv utan för att göra nytta. Han berättade om hur han spårat alla sina digitala handlingar för att sedan skapa en uppfattning om vilka handlingar som är värdefulla. Med oss fick vi tre lärdomar som vi definitivt kommer ha i åtanke gällande vår digitala användning.

✔️ We don't get better by counting steps, we get better by taking them

✔️ We don't download apps, we download habits

✔️ We all need to stop valuing our schedules and start scheduling our values

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg