Veckans Digitala Check v.4

 

Veckans snackis

Amanda Gorman skrev historia med sin poesi

Onsdagen den 20 januari genomfördes installationscermonin för Joe Biden i Kapitolium, Washington DC. Men den största snackisen var varken den nya presidenten, paret Obamas outfits eller Lady Gagas framförande av nationalsången – det var Amanda Gorman. Som den yngsta installationspoeten någonsin skrev hon historia. Amanda, 22 år gammal från Los Angeles, läste upp sin dikt “The Hill We Climb” och det var omöjligt att inte bli mäkta imponerad över hennes resonemang och textuella förmåga. Nu hyllas hon världen över och vi är säkra på att hon kommer att utföra fler stordåd inom en snar framtid! 

När vi snackar om installationen kan vi givetvis inte låta bli att nämna Bernie Sanders och hans stickade vantar – en given klassiker från första stund. Han dyker upp överallt i diverse memes, reklam och marknadsföring. Vi på CHECK! älskar Bernie på Hammarbyläktaren!

Läs mer om Amandas framförande här!

Veckans update

Ny funktion för Q/A på TikTok

Just nu testas en version av Instagrams trendiga frågefunktion på TikTok! Plattformen vill skapa en ökad närhet mellan kreatörer och följare, där följarna kan ställa sina frågor på ett enklare sätt än genom kommentarer. Kreatörerna kan aktivera den nya funktionen Q/A i sin profil och senare använda materialet från frågorna i en video. Frågorna som ställs blir offentliga för alla och kan även gillas som en typ av omröstning kring vilka frågor som är mest efterfrågade – allt för att höja engagemanget och stärka gemenskapen.

Läs mer om den nya funktionen här!

 

Veckans spaning

Utveckla dina kunskaper inom foto och video!

Är du en innehållsskapare som vill lära dig mer om foto, video och ljud? I ett gästblogginlägg tipsar Scandinavian Photo om vad du kan tänka på för att få så kvalitativt resultat som möjligt i dina foton och videor. De delar med sig av allt från sina favoritprodukter inom foto, video och ljud, till hur du kan tänka när du fotar porträtt- eller produktbilder. Perfekt om du vill lära dig mer om systemkameror, olika objektiv och proffsig videoinspelning!

Inspireras och ta del av deras värdefulla tips här!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg