Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Den mest likeade bilden på Instagram

Kylie Jenner, den omtalade sociala mediedrottningen, har tidigare postat den bild som har rekordet för den mest likeade bilden på Instagram. Nu har hennes rekord blivit slaget och inte av vad som helst utan ett helt vanligt ägg från ett helt nystartat konto. Bilden på ägget lades upp tillsammans med uppmaningen att slå det tidigare rekordet. Många hängde på och spred bilden vidare i andra sociala kanaler med ett gemensamt mål att slå rekordet. Budskapet med bilden är fortfarande oklart men det spekuleras om att det kommer en uppföljning…

Bild: world_record_egg

Läs mer här

Veckans update

LinkedIn utökar funktionerna för företagssidor

Under det senaste halvåret har LinkedIn utvecklat och förbättrat många av sina funktioner. Bland annat har de möjliggjort uppladdning av flera olika filformat i användares jobbprofiler. Förra veckan släppte de fler funktioner som förbättrar företagsprofiler och rekrytering på LinkedIn. Den uppdaterade funktionen ”job-alert” ger användare möjlighet att visa sitt intresse för ett företag. Företagssidan får då en notis om att en användare visat sitt intresse. Det är en ömsesidig utveckling som gynnar både sökande och företag i rekryteringsprocesser.

Bild: Socialmediatoday.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

10 year challenge tog en ny vändning

Under förra veckan fylldes våra sociala kanaler med ”10 year challenge”. Utmaningen gick ut på att publicera en bild på sig själv från 2009 och en från 2019. Privatpersoner, offentliga personer och företag antog utmaningen och hashtagen syntes överallt. Det var däremot några företag som tog utmaningen till en mer miljövänlig nivå genom att uppmärksamma nutidens klimathot. Genom att jämföra klimatbilder från 2009 och 2019 tog Greenpeace utmaningen ett steg längre och framförde vilken utmaning vi egentligen borde fokusera på.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg