Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

ICA bjuder på tårta och alla är allergiska

I lördags fyllde ICA 100 år och ville fira detta med att bjuda alla kunder på tårtkalas, vilket de meddelade i ett inlägg på sin Facebook-sida. Vad de kanske inte hade räknat med var att få alla Sveriges allergiker mot sig och kommentarerna haglade in. Inlägget blev snabbt viralt och vi var nog få som missade nyheten. Samtidigt fick Anna-Sara, ICAs Facebook-ansvariga, det hett om öronen när kommentarerna skulle besvaras. Nu hyllas hon för hur hon tacklade denna svettiga utmaning med bravur. Med hjälp av ironisk humor lyckades hon få både nättroll och vanliga kunder på sin sida – och krisen som skymtade runt hörnet var inte längre ett faktum.

Se ICAs inlägg här

Veckans update

Filter i Insta Live

Instagram har fått en uppdatering till sin live-funktion där användaren ges möjligheten att förstärka sina live-sessions med de populära filter som redan funnits i stories-funktionen. Filtren varierar och det är allt från enkla ändringar i färgtoner till roliga ansiktsfilter – som solglasögon eller kattungekostymer. Ansiktsfiltren kommer automatiskt att hamna på det ansikte som är närmast kameran om flera personer är i bild samtidigt. Några av filtren, exempelvis solglasögonfiltret, är exklusivt för live-sessions under första veckan. In och testa!

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Tv-avgiften slopas

Förra veckan nåddes vi av nyheten att public service-kommittén är överens om att slopa dagens tv-avgift, som istället ersätts av en skatt. Den framtida avgiften kommer enligt tidningen Resumés källor att bygga på beskattningsbar inkomst, med ett kostnadstak motsvarande hälften av dagens licensavgift – cirka 1 300 kronor per skattebetalare.

Förslaget bedöms kunna vara uppe i riksdagen före valet 2018, med ett tänkbart införande första januari 2019. Den 16 oktober ska public service-kommittén överlämna sina förslag till kulturministern. Säkerligen ett välkommet förslag då tv-avgiften är något som diskuterats högt och lågt i flera omgångar.

Läs mer om nyheten här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg