Veckans Digitala Check v.38

 

Veckans räckvidd 

Annie Lööf avgår som partiledare

Annie har varit partiledare för Centerpartiet i 11 år och under förra veckan meddelade hon att hon avgår från posten. Beskedet under presskonferensen gav upphov till många känslor på sociala medier där många uttryckte sin tacksamhet till hennes arbete de gångna åren. Hennes eget inlägg har fått närmare 80 000 gilla-markeringar och 10 500 kommentarer i skrivande stund – vilket är en tydlig avstickare från hennes tidigare inlägg. Inlägget har delats vidare av såväl kändisar som gemene man.

Läs Annies inlägg »

 

Veckans update

Instagram testar en Repost-funktion för flödet

Adam Mosseri, Head of Instagram, är en av profilerna som testar den nya Repost-funktionen och som vi ser på bilden via länken kommer samtliga delade inlägg synas på ett och samma ställe. Dela vidare-funktionen i flödet har tidigare funnits genom tredjepartsappar men nu testar Instagram att införa den i sin egen app. Den gör det kort och gott möjligt för användare att dela inlägg från andra konton till sitt eget flöde.

Läs mer om den kommande uppdateringen »

 

Veckans spaning

iOS 16 kommer med många uppskattade funktioner

Förra veckan delade vi ett SOME-tips som visar hur du enkelt frilägger och kopierar dina bilder med iOS 16. Det är en omtalad funktion och vi ser fram emot att nyttja den för både vår egen del och i kunduppdrag. Utöver det går det även att ändra layout på låsskärmen och ha låsta mappar i Bilder – det och en rad andra funktioner. I samma veva släpptes även iPhone 14 och vi ser fram emot att grotta ner oss mer i de olika versionerna!

Vi visar hur du frilägger bilder med ett klick! »

 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg