Veckans Digitala Check v.38

 

Veckans snackis 

Upprörda röster kring programmet “Svenska Powerkvinnor”

I början på september hade programmet “Svenska jag Powerkvinnor” premiär på Viaplay. Det lät inte dröja länge innan kritiken kom. På sociala medier rasade tittarna över programmets namn, att de fokuserar för mycket på yta och vilka som är med. En som gick ut på Twitter och kritiserade är Sveriges före detta utrikesminister Margot Wallström. Hon påpekade framför allt Camilla Läckbergs kommentar om att garderoben är det viktigaste rummet i huset. Läckberg lät inte vänta med motattacken och skrev på Instagram; “jag förtjänar faktiskt inte ditt förakt Margot”. Vi på CHECK! backar alla kvinnorna i programmet som förtjänar sin tid i rampljuset.

Läs mer om nyheten här! »

Veckans update #1

LinkedIn lanserar “Dark Mode” på mobil och desktop

Nu har LinkedIn hoppat på “Dark Mode”-tåget och gav sina 774 miljoner användare möjligheten att gå över till svart bakgrund på både mobil och desktop. Det är inte bara en smaksak när det gäller bakgrundsfärg, det kan även ha vissa hälsofördelar. Om du befinner dig i ett rum med svagt ljus kan den mörka bakgrunden göra det lättare för ögonen att läsa. Färgen hjälper också till att begränsa exponeringen för blått ljus, något som annars kan få din hjärna att sluta producera melatonin – vilket kan leda till störda sömncykler och insomningssvårigheter. Har du inte fått uppdateringen än? Håll utkik, den kommer när som helst!

Så här går du tillväga! »

Veckans spaning

Instagram vill göra det möjligt att konvertera Stories till Reels

Instagram är väldigt angelägna om att få följare att använda Reels så mycket som möjligt, för att konkurrera med TikTok. Därför arbetar de aktivt för att utveckla formatet och testar just nu en funktion som de kallar “Montage”. Funktionen ska göra det möjligt att konvertera dina Stories till Reels. Det är ett logiskt och okomplicerat verktyg som ska hjälpa dig att konvertera dina klipp i några få korta steg. Hurra säger vi som fullkomligt ääääälskar Reels!

Läs mer om vår spaning här! »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg