rattsurfa-bot

Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Slut på rattsurfandet?

Att rattsurfa, dvs att köra bil och kolla eller prata i telefon samtidigt, är det många som kan bekänna att de gjort. Att det varit olagligt sen februari tidigare i år verkar fortfarande nonchaleras enligt påvisad statistik, trots att det är en stor faktor till många olyckor i trafiken idag.

Vid tidigare fall har polisen inte kunnat ge böter på plats, utan det har drivits vidare i domstol av åklagare. Från och med den 1 oktober kan den skyldige bli tilldelad ett inbetalningskort på 1 500 kronor direkt vid vägkanten. Vad tycker du? En överflödig bot eller ett steg i rätt riktning mot nollvisionen?

Möt en rattsurfare

Veckans update

IG Shopping – snart verklighet?

Sedan en tid tillbaka går det att se priset på en produkt i en bild på Instagram. Via en länk kommer du till nätbutiken där produkten finns och köpet kan göras. Nu pratas det om att Instagram ska släppa en app enbart för shopping. Shopping-appen ska avlasta den ursprungliga appen och låta den fortsätta fokusera på bilder, nöje och inspiration. Instagram har länge varit på gång med en shopping-app och snart kanske det kan bli verklighet!

Bild: Social Media Today

Läs mer här

Veckans spaning

Idol – vad hände med "det är insidan som räknas"?

Underhållningsprogrammet Idol har dragit igång för i år och jakten på nästa stjärna har börjat. Men… Vad är det egentligen som avgör vem som är en stjärna och hur ser en artistiskt tydlig profil ut? Är det så att Idol ser olika på t-shirt och slappa jeans beroende på vem det är som bär plaggen? För egentligen ska inte utsidan spela roll, fokus bör ligga på talang och röst. VeckoRevyns Hanna Wikströms krönika om Idol tar upp detta och ifrågasätter om Idoljuryn helt har missat #metoo och musikbranschens #närmusikentystnar.

Läs krönikan här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg