Veckans snackis

Annie Lööf – ny influencer på YouTube?

Att YouTube är ett effektivt verktyg för att nå ut till allmänheten är ingen nyhet – att partiledare kommunicerar via YouTube är vi däremot inte vana vid! Annie Lööf återvänder från föräldraledigheten och börjar med att starta en YouTube-kanal där vi får följa hennes vardag. Redan under förra valrörelsen tog hon klivet in i influencervärlden och svarade på frågor relaterade till valet via Isabella Löwengrips Instagramkonto. Hon gav även Bianca Ingrosso en guidad tur i riksdagen vilket bidrog till att Bianca uppmanade sina följare till att rösta på Centerpartiet. Innebär detta att gränsen mellan politik och privatliv är på väg att suddas ut? Vi har alltid förespråkat öppenhet och transparens, vilket Annie helt klart bjuder in till genom denna kanal!

Läs mer här

Veckans update

LinkedIn utvecklar nya funktioner på företagssidor

LinkedIn har tagit fram tre nya funktioner som hjälper företag att skapa sammanhållning med anställda, uppmärksamma evenemang samt få djupare inblick i företagets följare. Fliken “Mitt företag” hjälper företag att skapa en digital gemenskap där information om kampanjer och nyanställda kan presenteras. Fliken “Händelser” gör det möjligt för företag att informera om kommande evenemang – för att driva engagemang bland målgruppen. Sist men inte minst har LinkedIn uppdaterat funktionen sidföljare, som nu ger företag en bättre inblick och mer information om sidans följare. Med dessa nya funktioner kommer det bli enklare för företag att skapa engagemang – även på distans!

Läs mer om LinkedIns nya funktioner här

Veckans spaning

Amazon lanseras i Sverige!

Vad som länge endast varit spekulationer är nu bekräftat – e-handelsjätten Amazon intar den svenska marknaden! Istället för att svenska konsumenter ska behöva besöka Amazons övriga europeiska hemsidor, lanserar de nu en svensk hemsida och ett logistiklager i Eskilstuna logistikpark. Lanseringen kommer att innebära stor konkurrens för svenska aktörer, men också skapa möjligheter för mindre företag att nå ut med sina produkter på en internationell marknad. Amazons etablering på den svenska marknaden kommer även skapa rum för flera jobbmöjligheter! 

Läs mer om Amazons lansering här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg