Veckans Digitala Check v.36

 

Veckans snackis #1

Första svenska guldet i årets Paralympics

Skytten Philip Jönsson har tagit Sveriges första guldmedalj i Paralympics i Tokyo. Den 27-årige skytten vann tio meter stående luftgevär och satte även paralympiskt rekord. Eftersom han är i riskgrupp för covid har han tvingats isolera sig innan tävlingen och har bara tränat hemma fram till Paralympics. Tränat har han gjort tillsammans med pappa Mats i vardagsrummet med måltavlan monterad på andra sidan rummet. Philip har en sällsynt sjukdom som heter Duchennes muskeldystrofi, vilket innebär att musklerna bryts ner och blir fettvävnad. Han debuterade i Paralympics 2016 i Rio där han kom till final i två tävlingar. Kort efter Jönssons bragd red Louise Etzer Jakobsson hem Sveriges andra medalj när hon tog silver i dressyr. Vi på CHECK! säger heja heja!

Läs mer om nyheten här! »

Veckans snackis #2

Abba släpper ny musik efter 40 år

Ingen har väl missat denna världsnyhet – Abba släpper ny musik! Den nya skivan "Voyage" innehåller tio nya låtar och planeras att släppas den 5 november. Till alla fans stora glädje lanserade de även två låtar redan nu i veckan, ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down”. Inte nog med det ska de även ha en digital show i en helt ny specialbyggd arena i London den 27 maj 2022. Arenan kommer att rymma 3 000 personer och på scenen kommer publiken att få se fyra digitala abbor, som de kallar ”abbatarer”. Lyckos de som får tag på biljetter säger vi!

Läs mer om nyheten här! »

Veckans update

Facebook lanserar sin testversion av Reels i USA

Förra veckan meddelade Facebook att de har börjat testa "Facebook Reels" i USA. Den nya funktionen gör det möjligt för användare att skapa korta videor direkt på plattformen. Det kommer finnas nästan lika många funktioner som i Instagram Reels, som att lägga till musik och ljud, infoga en effekt och redigera hastigheten för en viss del av videon eller ljudet. Att titta på eller skapa videor utgör nästan halva tiden som användare spenderar på Facebook. Mark Zuckerberg förklarade nyligen att Reels är den största anledningen till den senaste tidens stora tillväxt på Instagram.

Klicka här för att läsa mer! »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg