Veckans snackis

Bianca Ingrossos house tour

Bianca Ingrosso har uppdaterat sin YouTube-kanal med en house tour på sin nya lägenhet på Östermalm i Stockholm. I den 30-minuters långa videon visar hon bland annat upp badrum, kök och walk-in-closet. På mindre än ett dygn fick videon över 250 000 visningar och nu är det över 1 miljon! Kommentarsfältet till videon fylls däremot av både ris och ros. Lovord om den nyrenoverade lägenheten blandas med debatt kring influencers i samband med konsumtionshets. Definitionen av en snackis, helt enkelt!

Se Biancas house tour här

Veckans update

Facebook testar ny funktion – skärmdelning

Facebooks senaste uppdatering är inspirerad av Skype och innebär att användare kan dela sina skärmar i Messenger-appen. Det betyder att användare kan dela sina skärmar och inte begränsas av innehåll kopplat till Facebook. Uppdateringen är i linje med Facebooks fokus på delning som flyttats från det publika till det privata. Funktionen har funnits tillgänglig på Facebooks interna kommunikationsverktyg sedan två år tillbaka vilket tyder på att uppdateringen är inom räckvidd för oss utanför Facebooks kontorsväggar. Eftersom funktionen innebär att vi användare kan dela våra skärmar med innehåll utanför Facebook snurrar tankarna kring Facebooks tillgång till data – kommer den öka? Vi följer uppdateringen med spänning!

Läs mer om Facebooks funktion här

Veckans spaning

SOS Alarm lanserar app för ökad trygghet

En app som kan rädda liv men som förhoppningsvis aldrig behöver användas – så beskriver SOS Alarm sin nylanserade 112-app. Appen är gratis att ladda ned och kan exempelvis delge aktuell information till allmänheten och tillhandahålla viktiga telefonnummer. Vid akut fara kan appen också skicka användarens exakta position till SOS Alarm, så att eventuellt räddningsarbete kan påskyndas.

Läs mer om SOS-appen här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg