Veckans Digitala Check v.35

 

Veckans snackis #1

Stefan Löfven avgår från sin post

Efter snart tio år som partiledare för Socialdemokraterna väljer nu Sveriges statsminister Stefan Löfven att avgå från sin post. Under söndagen den 22 augusti framförde han sitt årliga sommartal där mycket fokus låg på välfärd, klimat och gängkriminalitet. Talet avslutades, till mångas förvåning, med uttalandet kring att han avgår från sin post som partiledare för Socialdemokraterna i höst. Stefan Löfven har varit verksam inom svensk politik sedan 2005 och har fungerat som Sveriges statsminister i drygt åtta år. 

Läs mer om nyheten här! »

Veckans snackis #2

Hjärtproblem tvingar Henrik Lundqvist att avsluta karriären

Hockeymålvakten Henrik Lundqvist, även känd som Henke, King Henrik, Hank, The King, Lunkan och Schampo-killen, väljer nu att avsluta sin proffskarriär efter 16 år i världens bästa liga. Ett hjärtproblem som upptäcktes i slutet av förra året sätter stopp för fortsatt spel. Henke är känd som Sveriges bästa målvakt genom tiderna och har under sin karriär hunnit med hela 900 NHL-matcher, VM-guld, OS-guld och två SM-guld. För att toppa det hela har han nu även blivit invald bland stjärnorna i hockey-historiens Hall of Fame. “King Henrik” hyllas världen över på sociala medier och kommer att äras med att få sin Rangers-tröja upphissad i taket på Madison Square Garden i New York.

Läs mer om nyheten här! »

Veckans update #1

TikTok testar Stories-formatet

Instagram, Facebook, Snapchat, YouTube och LinkedIn har nu alla testat på att implementera Stories på sina sociala plattformar. TikTok vill inte vara sämre och väljer nu att testa på samma format. TikTok Stories kommer att fungera nästan exakt likadant som exempelvis Instagram Stories, med undantaget att menyn visas i vänster sidopanel. Många spekulerar i varför appen väljer att hoppa på trenden, och enligt branschexperter tycks anledningen vara att funktionen öppnar upp fler möjligheter för intäktsgenerering.

Klicka här för att läsa mer! »

Veckans update #2

Instagrams swipe up-funktion byts ut mot dekal

Du vet swipe up-funktionen på Instagram Stories? Den kan snart vara ett minne blott! Som en del av det kontinuerliga arbete med att förbättra användarupplevelsen görs nu en förändring i hur externa länkar delas. De nuvarande swipe up-länkarna kommer att ersättas med en dekal som förväntas öka interaktionen mellan användare. Instagram menar att bytet kommer att bidra till flera fördelar såsom ökad kreativ kontroll, möjligheten att skapa donationer och frågeställningar – allt i samma dekal. Vi på CHECK! ser positivt på nyheten då det även innebär att du kommer att kunna svara och reagera på alla Stories, även de med länkar, vilket inte är möjligt med den nuvarande funktionen!

Klicka här för att läsa mer! »

CHECK!-Kommunikationsbyra-VDC-Instagram

Veckans spaning

Vikten av att vara sökbar på Instagram

Genom en enda sökruta (Search) kan du få tillgång till all världens innehåll som finns publicerat på Instagram. Allt från nära vänner och kända profilers konton till trendande hashtags och platser att utforska. Men vad är det som bestämmer vilka resultat som visas högst upp på din sökning? Vi på CHECK! reder ut algoritmerna och belyser vikten av att utforma sin profil för att optimera träffarna i sökfältet!

Läs mer om vår spaning här! »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg