Veckans snackis

Amazonas i lågor 

De förödande bränderna i Amazonas regnskog har uppmärksammats världen över, och på sociala medier visar både kändisar och privatpersoner stort engagemang för att skydda och bevara den enorma regnskogen. Regnskogen genererar 20% av världens syre och utgör hem för 10% av världens biologiska mångfald. Det har även debatterats om att de bilder som delas och sprids är gamla. Oavsett när bilderna är tagna anser vi på CHECK! att det är positivt att situationen uppmärksammas på sociala medier. Förhoppningsvis bidrar det till ökad medvetenhet kring bränderna och kring Brasiliens rådande politik.

Läs mer här

Veckans update

Facebook öppnar pop-up caféer i London

Är du London-bo och flitig Facebook-användare – men osäker kring vikten av dina integritetsinställningar? Då kan vi glädja dig med att Facebook öppnar fem stycken temporära caféer i London, med ändamålet att på plats kunna ge sina användare tips och råd rörande just integritetsfrågor. Vi håller tummarna för att fenomenet kommer att lanseras i fler städer runt om i världen!

Läs mer om pop-up caféerna här

Veckans spaning

Att spara är det nya gilla 

CHECK! nämnde i förra veckans VDC att Instagram har dolt likes på vissa geografiska platser. Denna vecka spinner vi vidare på ämnet – betydelsen som denna uppdatering kommer att ge “Spara-funktionen”.

Sedan två år tillbaka har du kunnat spara inlägg på Instagram. CHECK! tror att funktionen både kommer att växa och utvecklas. Att spara blir det nya gilla! Hur ska företag tänka gällande innehåll på Instagram för att engagera sina följare att spara? Fortsätt kittla era följares engagemang; men genom mer än bara fina bilder. Mata följarna med innehåll fyllda med tips och trix som de bara måste spara – så kan din Instagramprofil fortsätta expandera och blomstra!

Vi på CHECK! har självklart anammat Instagrams utveckling, spana in våra SOME-tips!

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg