Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Hur väl stämmer rapporten in på dig?

Snapchat har sammanställt en rapport över hur och varför vi använder vissa sociala medier. Med på listan är Snapchat, Twitter, YouTube, Instagram och Facebook. Studien är gjord på över 1 000 appanvändare mellan 13 och 44 år. Ovan ser ni några av de känslor följarna associerar med de olika plattformarna. Är du nyfiken på vilken eller vilka plattformar användarna använder för att t.ex. hålla kontakten med nära och kära, bli inspirerade eller hur de håller sig uppdaterade? Klicka på länken nedan för svaret! Och frågan är, stämmer det in på dig?

Bild: socialmediatoday.com

Läs mer här

Veckans update

Instagram blir flexiblare

Förra veckan uppdaterades Instagram och den nya funktionen innebär att du kan posta ett inlägg på flera konton samtidigt. Funktionen är möjlig om du har en iOS-enhet (Android får vänta lite) och är inloggad på två eller flera konton samtidigt. Du hittar funktionen som en flik på sista sidan innan du delar ett inlägg. Arbetar du med Instagram förenklar den här funktionen mycket, men håll koll så att rätt innehåll hamnar på rätt kanal!

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

33 nya ord

Har du hunnit med att kolla in de nya orden för 2018? Vi på CHECK! tog en kik på dem under förra veckan. Några ord har vi redan hunnit bekanta oss med under förra året och några är helt nya. Har du t.ex. koll på vad "intryckssanera" innebär? Om inte finns beskrivningen av ordet och övriga 32 ord i vårt blogginlägg.

Läs blogginlägget här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg