Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

#Den pratglada piloten

“Hej alla barn, vart vill ni flyga?” När Sonja Catani flög med SAS mellan Stockholm och Ronneby i Blekinge fann hon att piloten var en ovanligt skämtsam filur. Självklart såg hon till att föreviga hans originella välkomsttal till passagerarna med mobilen och lade ut filmsnutten på FB. Klippet är nu uppe i över tiotusen visningar och flera kommenterar att de känner igen piloten och att han förgyllt flera tråkiga flygningar. Någon tycker att SAS borde dra nytta av detta och använda piloten i sin marknadsföring.

Läs mer om den pratglada piloten här

Veckans update

Nu kan du se livevideos – igen och igen och igen

Visserligen tycker man att konceptet livevideo borde innebära just det – live. Men Instagram hänger inte upp sig på ord. Nu kan man välja att låta livesändningen ligga kvar för replay under 24 timmar. Med den här uppdateringen hoppas man kunna locka fler användare att utnyttja livefunktionen. Och självklart är det kul att kunna se om livevideon efteråt.

Läs mer om Instagrams livevideos här

Veckans spaning

Dags att bli digilog

Digitaliseringen fortsätter välla över vår glob som en flodvattenvåg. Den 15 juni brast de sista fördämningarna i och med de slopade roamingavgifterna i Europa. I år blir första sommaren då vi inte längre tvingas hitta till hotellet själv, då vi kommer fota maten istället för att äta den, och istället för att titta våra älskade i ögonen stirra ner i mobilen. Men – istället ser vi på CHECK! en ny starkt växande trend på frammarsch – den digiloga. Precis som flexitarianen får balans mellan kött och grönt ser digilogen till att få balans mellan uppkopplat och IRL. Så även om det är gratis – försök att åtminstone någon kväll i veckan stänga av roamingen och få en digital detox under semestern. Du kan alltid slå på roamingen på morgonen efter igen och snapchatta din vattenyoga för världen!

Läs mer om roaming i EU här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg