Veckans Digitala Check v.23

 

Veckans räckvidd 

🎶 "Sommar sommar sommaaar..." 🎶

I början av juni presenterades årets sommarvärdar. Listan är fylld med välkända namn såsom Lena Philipsson, Mia Parnevik och Alexander Abdallah. Under 2021 slog antalet lyssnare på Sommar i P1 rekord med 2 miljoner lyssningar, med Niklas Strömstedts och Benjamin Ingrossos medverkan i toppen. I år har vi sett att Charlotte Kalla, Edvin Rydings och Camilla Hamid har fått stor uppmärksamhet på Instagram när de presenterar sig som en av årets sommarpratare. Edvin Rydings inlägg, där han går ut med nyheten, har i skrivande stund över 742 000 gilla-markeringar. Även Camilla Hamids inlägg, där hon informerar om nyheten, resulterar i över 38 500 gilla-markeringar. Låt oss nu njuta av en riktigt härlig sommar fylld med givande och lärorika sommarprat! 🌼

Läs mer om årets sommarvärdar»

 

Veckans update

Creator Mode ger förmåner på LinkedIn

LinkedIn låter nu alla användare med Creator Mode ansluta sig till Audio Event, vilket är en funktion som öppnar upp en plattform för digitala möten och diskussioner. Detta kan liknas vid den funktion som appen Clubhouse eller Twitter Spaces bygger på. Creator Mode-användare kan numera också optimera sin LinkedIn-profil genom att addera en länk till en vald hemsida. Kreatörer och företag kan därigenom driva mer relevant trafik till sin webbplats.

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

Avatarer i virtuella världar

Som följd av att vi idag interagerar i virtuella världar utvecklar digitala plattformar 3D-avatarer som användare kan designa för att efterlikna dem själva. TikTok är näst på tur att anamma trenden och användarna kan numera skapa en egen avatar att använda. Meta arbetar samtidigt aktivt med att skapa avatars med ett mer realistiskt utseende. Det här är absolut något vi kommer att skriva mer om i framtida utskick.

Läs mer om TikTok's avatarer här »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg