#justiceforgeorgefloyd

Varje vecka tar CHECK! tempen på vad som händer inom den digitala världen. Denna vecka har vi valt att inte fördjupa oss kring våra vanliga punkter Veckans snackis, Veckans update och Veckans spaning – vi dedikerar istället veckans utskick till ett ämne som vi anser är oerhört viktigt att belysa.

We understand that we will never understand – however we stand.

Förra veckan spreds ett videoklipp från Minneapolis, USA, på sociala medier. Videoklippet visar hur polisiärt övervåld leder till en svart mans död. Mannen hette George Floyd och kom att bli ett utlösande faktor till demonstrationer kring hur svarta behandlas i USA; av både rättssystem och allmänheten.  

Som följd av tragedin har även sociala medier fyllts av engagemang. Hashtags som #blacklivesmatter, #blackouttuesday och #justiceforgeorgefloyd används för att belysa problemet och för att visa motstånd till rasismen. Svarta bilder har figurerat i flöden på sociala medier likväl som tips på hur du bäst kan engagera dig i frågan.

För oss är det både en självklarhet och ett ansvar att adressera detta ämne. Att inte ta ställning är också ett ställningstagande.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg