Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Fight for love

I söndags segrade The Mauler inför ett fullsatt Globen över Glover Teixeira i den ödesdigra UFC-matchen. Men UFC-segern var inte den enda segern för Alexander ”The Mauler” Gustafsson under kvällen. Efter vinsten gick han ner på knä och friade till sin flickvän Moa Johansson – som sa ja!

Läs mer om frieriet här

Veckans update

No more skämskudde

Har du bilder i ditt gamla Instagram-flöde som du inte är så stolt över, men ändå vill behålla för nostalgins skull? Nu testar Instagram en alternativ lösning; arkivering. De foton du väljer att arkivera placerar sig i din privata mapp, som bara du har tillgång till. Mappen hittar du under den klockliknande ikonen i högra hörnet på din profil. Därifrån kan du skicka arkiverade bilder via Instagram Messenger eller välja att lägga tillbaka dem i din profil.

Läs mer om den nya funktionen här

Veckans spaning

Snygga till din research

Hur presenterar du din research? Nu lanserar Google Data GIF Maker – en visualiseringsskapare av din data. Verktyget är än så länge endast utformat för jämförelse mellan två olika data. Vi på CHECK! tror dock starkt på detta verktyg och eventuell utveckling av det! Inte minst för att det är av största vikt att kunna presentera sin research – och även göra det på ett snyggt sätt.

Testa Google Data GIF Maker här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg