Veckans Digitala Check v.22

 

Veckans räckvidd

Tina Turners bortgång och stora avtryck

Förra veckan kom det tragiska beskedet om att rockikonen Tina Turner gått bort. Hon blev 83 år gammal och dog fridfullt under onsdagen efter en längre tids sjukdom. Tina har varit en stor förebild för många och i hennes fotspår går nu världsartister som Beyoncé, Rihanna och Janet Jackson. Vi minns Tina Turner som den superstjärna hon var på scen och som en sann ikon för jämlikhet!

Läs mer om Tina Turner »

Veckans update

TikTok hakar på trenden – testar AI-chattbot

Chattbotar drivna av AI-teknologi är minst sagt i ropet. I mitten av maj pratade vi om Snapchats nytillkomna AI-bot. Näst ut att haka på trenden är TikTok som nu testar sin chattbot “Tako” i begränsad omfattning. Chattboten kommer att hittas i TikToks högra spalt ovanför ikonerna såsom användarens profil, gilla-markeringar och kommentarer. Användaren kommer bland annat kunna fråga Tako om feedback på videos och rekommendationer på ett särskilt innehåll.

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

LinkedIn – att bygga, stärka och förvalta relationer

Under våren/sommaren genomför vi en LinkedIn-utbildning med 4 delar på uppdrag av vår kund Atkins. Del 1 handlade om LinkedIn som plattform och dess algoritm. I del 2 fokuserade vi på vikten av att bygga och stärka relationer på LinkedIn. Vi berörde betydelsen av rutiner och att dessa blir avgörande för att lyckas bygga nätverk med både befintliga och potentiella kontakter. Denna del följs av del 3 som handlar om innehållsproduktion. Vi knyter ihop säcken efter semestern med ytterligare ett tillfälle där vi fångar upp frågor och utmaningar som dykt upp längs vägen. Det finns mycket potential i LinkedIn som plattform om medarbetarna har rätt förutsättningar för att hantera den!

Är du nyfiken på en LinkedIn-utbildning? »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg