Veckans Digitala Check v.22

 

Veckans räckvidd 

Skolskjutningen i Texas: Alla våra tankar går till de anhöriga

Tisdagen den 24 maj skakades USA om efter en skolskjutning på Robb Elementary School i Uvalde, Texas. Totalt miste 19 barn och 2 vuxna sina liv. Tragedin har väckt starka känslor och hela världen sörjer med de drabbade. Flera ledare runt om i världen har gett sina kondoleanser till de anhöriga och skadade. I en intervju uttrycker Steve Kerr, huvudtränare för Golden State Warriors sina tankar efter dådet: "When are we going to do something? I'm tired. I'm so tired of getting up here and offering condolences to the devastated families that are out there. I’m tired of the moments of silence. Enough.” Videoklippet har spridits mycket på sociala medier. Vi finner inga ord… Alla våra tankar går till de anhöriga 💚 

Läs mer om tragedin »

Veckans update

TikTok interagerar tredjepartsverktyg till sitt Marketing Partners Program

TikTok välkomnar branschledande plattformar såsom: Brandwatch, Dash Hudson, Emplifi, Hootsuite, Khoros, Later, Sprinklr och Sprout Social till sitt Marketing Partners Program. Uppdateringen gör det möjligt att organisera, schemalägga och publicera innehåll från valfri plattform. Syftet med integreringen är att förenkla processen för all publicering av innehåll och hanteringen av spårning på plattformen. 

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

BeReal. En sociala medieapp att hålla utkik på!

Enkel användning. Inga filter. Mer äkta. Det sammanfattar sociala medieappen BeReal. som klättrar snabbt på listorna över populära appar. Den ska visa vår ofiltrerade vardag och är ett uppskattat inslag bland appar som annars visar redigerat innehåll. Appen skickar ut notiser vid slumpmässiga tidpunkter för att uppmana om att publicera inlägg i realtid. Det går ut på att användarna publicerar ett foto som är taget med båda kamerorna i mobilen, för att visa motivet och ansiktsuttrycket på samma gång. Det går att ta om bilderna – men det kommer synas hur många gånger du har gjort det! Vi kommer att djupdyka i appen under de närmsta veckorna!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg