Veckans snackis

Snö i maj eller aspfrön? ❄️

Under förra veckan invaderades landet av ett vitt fluff, anledningen är att asparna blommar mer än vanligt. Många tror att det vita fluffet är pollen, men det är det inte utan det är aspens blommor som släppt från träden. Anledningen till att aspen släppt så många blommor i år är på grund av förra sommarens värmebölja då aspen producerar desto fler blomknoppar när det är varmt ute. ? Turligt nog är fröna inte allergena, så alla allergiker där ute kan lugnt pusta ut!

Bild: expressen.se

Läs mer här

Veckans update

Instagram uppdaterar med stöd för horisontellt format i IGTV

Tidigare i veckan kom Instagram med en uppdatering som gör det möjligt att både se videos i IGTV vertikalt och horisontellt där det tidigare bara har gått att se dem vertikalt. Plattformen har fått många förfrågningar från kreatörer som vill posta videos i landskapsformat. Nu när uppdateringen är här kan kreatörer lägga upp videos direkt från andra plattformar som exempelvis YouTube som stödjer landskapsformat även i IGTV. Instagrams vision med IGTV är att det ska finnas bra innehåll och att kreatörerna ska kunna uttrycka sig hur de vill, därav uppdateringen. Spännande!

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Branschkollegor som utvecklar varandra – utbildning inom strategisk annonsering

Den senaste tiden har det blivit allt mer vanligt att våra branschkollegor kontaktar oss för vidareutveckling, något vi ser som en positiv trend då vi själva gärna tar hjälp av våra branschkollegor. Vidareutveckling gynnar oss och branschen. En av våra senaste utbildningar höll vi för Orakel PR som sökte sig till oss för en utbildning inom strategisk annonsering.

– Utbildningen hade betydande teoretiska moment såväl som praktiska delar som var lärorika. Det var intressant att få ta del av CHECK!:s målmodell som beskriver målgruppens livscykel, berättar Sandra Kastås, grundare av Orakel PR.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg