Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Sharing is caring

Att följa youtubers i deras vardag hör till vanligheterna. Men att få följa med hela vägen in till BB händer inte varje dag. Bloggaren Margaux filmade hela sin förlossning och delar i en 18 minuter lång vlogg med sig av den på sin YouTube-kanal. Syftet var att peppa och hjälpa andra gravida mot förlossningsrädsla. Heja Margaux säger vi på CHECK!, vilken kvinna du är!

Se Margaux förlossningsvlogg här

Veckans update

Spel i Messenger

Nu finns en hel drös med spel i Facebooks Messenger-appen. Spelen ligger under ”Games”-knappen som du hittar i samma hörn som kameraknappen, på både iOS och Android. Där kan du välja mellan 12 olika spel som du kan utmana dina vänner i, bland annat Pac-Man, Snake och Sudoku.

Se hela listan på spel här

Veckans spaning

Samma innehåll – olika målgrupper

Nu erbjuder Instagram sina användare ansiktsfilter, precis som Snapchat. De båda kanalerna blir allt mer lika varandra och många undrar om den ena kanalen kommer att slå ut den andra. Vi på CHECK! tror att de båda kommer att leva kvar ett tag till, i och med att de olika plattformarna attraherar olika målgrupper. Tonåringar kan till exempel inte få nog av Snapchat. Vilket Fridagymnaiset dragit nytta av i sina senaste kampanj The Friday Snap där de använder Snapchat för att nå ut till blivande gymnasieelever.

Läs mer om Snapchat-kampanjen här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg