Veckans snackis

Alabama röstade ja till ett nytt lagförslag om absolut abortförbud

Den republikanskt styrda staten Alabama i USA har under veckan röstat ja till ett lagförslag om totalförbud mot aborter vilket har lett till starka protester världen över. Den nya abortlagen gäller även vid våldtäkt och incest med ett enda undantag, om mamman eller barnets liv är i fara. Läkare som utför aborter riskerar fängelse i upp till 99 år. Den ideologiska anledningen som ligger bakom den nya abortlagen är att det ofödda barnets liv har större betydelse än mammans rätt att bestämma över sin egen kropp. Alabamas nya abortlag har fått en stor spridning på sociala medier där kändisar, aktivister och politiker ställer sig emot och delar sina åsikter om det nya lagförslaget. Artisten Lady Gaga och många andra kvinnor tweetade med hashtagen #YouKnowMe för att öppet prata om att de genomfört aborter och att de inte tänkte skämmas över de facto. Vi på CHECK! ställer oss bakom protesterna till fullo då vi anser att kvinnan ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp!

Läs mer här

Veckans update

Instagram uppdaterar sin populära funktion Utforska

Instagram har uppdaterat funktionen Utforska, som enligt Instagram själva används av mer än hälften av alla användare varje månad. Tidigare har Utforska använts för att upptäcka populärt material så som hashtags och trender. Nu har IGTV, som kan användas för att titta på längre videoklipp, och Shopping fått genvägar högst upp i Utforska-flödet. När du klickar på Shopping i Utforska-flödet får du upp produkter som rekommenderas just för dig som du sedan kan shoppa direkt i appen. Inom kort kommer även Stories få sin plats i Utforska-funktionen där du får Stories rekommenderat till dig baserat på vad du gillar och vilka personer du följer. Roligt!

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Anitha Clemence lanserar Sitcom-serie på Instagram

Entreprenören Anitha Clemence lanserar tillsammans med Strix Television och Starcom serien Insta Sitcom på Instagram. Serien inspireras av Seinfeldt och Anitha berättar i en intervju med Dagens Media att Insta Sitcom är ett helt nytt grepp för marknadsföring i sociala medier. Serien är en komediserie som handlar om en familjs livspussel och vardag och använder sig av produktplacering på ett kreativt sätt. Influencer marketing har varit på tapeten ett tag och serien Insta Sitcom skiljer sig från traditionell Influencer marketing då de personer som medverkar i serien skådespelar och serien har som syfte att underhålla. I avsnitten kommer varumärken visas och skrivas in i seriens manus på ett kreativt sätt, detta för att göra det mer naturligt. Anitha själv har beskrivit Insta Sitcom som ett slags kommersiellt Solsidan i sketchform. Ellos är klara som annonsör för serien och det ska bli spännande att se vilka företag som hakar på. Vi på CHECK! håller tummarna för att detta blir en succé! ?

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg