Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

#nuggsforcarter

Ellen DeGeneres får nu se sitt rekord som innehavare av flest retweets besegrat. DeGeneres berömda selfie har nu blivit omsprungen av Carter Wilkerson, en nuggets-entusiast som tweetade restaurangkedjan Wendys och frågade hur många retweets som krävdes för att få en årsförbrukning av deras chicken nuggets. Wilkerson är nu uppe i 3 583 054 retweets vilket blivit en stor PR-succé för Wendys, därför har Wilkerson nu blivit lovad en årsförbrukning av sina älskade nuggets.

Läs mer här

Veckans update

Hitta din målgrupp på 7 minuter

Facebook har nu publicerat en serie med podcasts som avslöjar branschspecifika trender och beteenden på Instagram. Poddarna, som är sju minuter långa, avslöjar ett urval av nyckelinsikter som kan hjälpa marknadsförare att hitta sin mest relevanta målgrupp på Instagram. Ett verktyg vi på CHECK! tror starkt på! I dagens hav av informationsöverflöd är det viktigare än någonsin att tydligt definiera sin målgrupp.

Lyssna på poddarna här

Veckans spaning

Bota din nyfikenhet med botar

Nu äntrar botarna Facebook Messenger! Inom en snar framtid kan det vara fler än du och dina vänner som uppdaterar er gruppchatt – ni kan nämligen få sällskap av chattbotar. Botarna är tänkta att i realtid hålla gruppchatten uppdaterad om det ämne som samtalas om av användarna, till exempel sport eller e-handel. I en gruppchatt med fotbollsfans kan en bot rapportera om tabelländringar, stora matcher och andra matchnyheter.

Läs mer om botarna

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg