Veckans snackis

Kaffemuggsmissen i Game of Thrones

I det fjärde avsnittet av Game of Thrones sista säsong får vi veta något nytt om Daenarys  Targaryen, mother of dragons and breaker of chains, hon är en lattemorsa! Den sista säsongen av HBO’s storsatsning Game of Thrones har tagit 10 månader att spela in, men vad de missade att göra i avsnitt fyra är att städa undan pausfikat vilket resulterade i att en take-away kaffemugg fick äran att vara med i ett avsnitt av den prisbelönta serien. ☕️ Missen har lett till en uppsjö av memes, skratt och artiklar och Game of Thrones officiella Twittersida har kommenterat missen:  “News from Winterfell. The latte that appeared in the episode was a mistake. #Daenerys had ordered an herbal tea”.  

HBO har redigerat bort kaffekoppen men internet glömmer inte.

Nu till den stora frågan… föredrar the mother of dragons soja eller mandelmjölk? ?

Bild: twitter.com

Läs mer här

Veckans update

Twitter lanserar nya funktioner för retweets

Twitter introducerade nyligen nya funktioner för retweets – nu kan dina retweets innehålla gifar, bilder och videos. Innan lanseringen kunde man bara svara på andras tweets med text, men de dagarna är nu över! ? Anledningen till de nya funktionerna är enligt Twitter att ge sina användare fler sätt att uttrycka sig själva på plattformen, både i tweets och retweets. I samband med lanseringen avslöjade de också att det kommer ännu en uppdatering inom kort som kommer göra det både mer interaktivt och enklare att läsa retweets med medieinnehåll som exempelvis gifs. Spännande!

Bild: twitter.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Nikes nya Snapchat-filter för att stötta damfotboll

I veckan sponsrade Nike sitt första Snapchat-filter som en del av sin kampanj för att stötta USAs landslag i damfotboll, som just nu förbereder sig för att spela i FIFA Women’s World Cup nästa månad i Frankrike. Filtret gör så att fans kan ta selfies med en virtuell fotbollströja och Nike’s välkända slogan “Just do it”. Förutom att ta selfies med en fotbollströja leder även filtret till Nikes egna hemsida där man kan köpa riktiga fotbollströjor och annan merch inför FIFA’s världsmästerskap i fotboll för damer. Vi på CHECK! kommer att sitta bänkade inför mästerskapet nästa månad, kommer du? ⚽️??‍♀️ #girlssupportgirls

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg