Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis nr. 1

Sverige tar VM-guld i hockey – igen!

Sverige är världsmästare i ishockey efter en rysande final mot Schweiz. Det var en jämn match som Tre Kronor avgjorde med 3-2 efter straffar, vilket innebär en vinst för andra året i rad. Totalt har Sverige kammat hem elva guld. Heja Sverige!

Läs mer om vinsten här

Veckans snackis nr. 2

Prins Harry har funnit sin prinsessa

I lördags stod kunglig vigsel på agendan. Prins Harry har gift sig med skådespelaren Meghan Markle, och de har nu blivit hertig och hertiginna av Sussex. Paret träffades på en blind date under sommaren 2015 och förlovade sig året därpå. Mycket kul tycker vi på CHECK! och stort grattis till brudparet!

Läs mer om giftemålet här

Veckans update

Nyheter för Facebook Stories

Facebook kommer lägga till nya funktioner för Facebook Stories. Den första är audio posts som gör det möjligt för användare att skicka ljudklipp med färgstark bakgrund till deras stories. Facebook har även testat voice clips där användare kan dela röstklipp som statusuppdateringar. Slutligen kommer Stories archive att läggas till, vilket ger användaren tillgång till alla stories som tidigare lagts upp. Det är så mycket nytt och så mycket man vill testa på en gång!

Läs mer om funktionen här

Veckans spaning

Från fake news till nazistartiklar

Googles nya tjänst skulle bekämpa ”fake news” och vägleda användaren till trovärdiga källor. Syftet med tjänsten var att välja ut de mest relevanta nyheterna i nyhetsflödet och göra det möjligt för användaren att skilja på trovärdiga nyheter och fake news. Detta blev inte som tänkt då användarna istället blev tipsade om nazistartiklar. I nyhetsflödet började det dyka upp artiklar från politiska bloggar, Russia Today och en högerextrem tidning. Att det kunde bli så fel...

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg