Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Växter har också känslor… eller?

Ikea i Förenade Arabemiraten har tagit fram en ny kampanjfilm. Det är i samarbete med byrån Memac Ogilvy Dubai som kedjan vill belysa konsekvenserna av att utsätta växter för negativa och positiva kommentarer. I filmen får vi se två plantor näst intill varandra, varav ena växten blir utsatt för verbal mobbning och den andra uppmuntras med snälla ord. En månad senare hade plantan som fick höra elaka kommentarer vissnat helt och hållet medan den uppmuntrade plantan har växt som aldrig förr. Växter kanske har känslor trots allt! Vad tror du?

Läs mer om kampanjen här

Veckans update

Lär känna dina vänner med emoji slider

Instagram introducerar emoji slider! Med denna nya funktion kan du fråga dina vänner hur de känner inför något. Du kanske vill veta hur mycket de tycker om pizza, och ju mer åt höger de drar i emoji slidern, desto mer tycker de alltså om pizza. Börja fråga dina vänner du med och lär känna dem på nytt! Det är ett hett tips för att du ska bli bästa kompis med Instagrams algoritmer.

Bild: Wersm

Läs mer om funktionen här

Veckans spaning

Sociala medier försämrar dina minnen

Enligt psykologiforskaren Diana Tamir kan sociala medier påverka dina minnen från olika upplevelser. Tillsammans med sitt team har Diana undersökt ett par deltagare som använt sig av sociala medier för att dela med sig av händelser med andra, och deltagare som undvikit detta. Det visades sig att personerna som använt sig av sociala medier hade ett svagare minne av sina upplevelser jämfört med personerna som hållit sig borta från det. Hur mycket minns du efter att ha använt smarttelefonen?

Läs mer om studien här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg