Veckans Digitala Check v.19

 

Veckans räckvidd

Murhafs gripande tal i riksdagen

I förra veckan uppmärksammade vi fantastiska Murhaf som har sålt majblommor för över 5 miljoner kronor! Han har på rekordtid blivit ett välbekant ansikte för hela Sverige. Flera journalister och högt uppsatta politiker har även kontaktat pojken, nu senast Miljöpartiets riksdagsledamot Annika Hirvonen som bjöd in honom till riksdagen. I riksdagen talade Murhaf bland annat om sin situation som asylsökande, en process som startade för 12 år sedan när han föddes. SVT Nyheter uppmärksammade riksdagstalet där klippet har över 1,1 miljon visningar, över 45 000 gilla-markeringar och över 1 300 kommentarer. Det var ett känsloväckande tal som vi uppmanar alla att se!

Se klippet »

Veckans update

Snapchats AI-bot väcker delade reaktioner

I februari lanserade Snapchat en ny uppdatering med ursprung i teknologin bakom ChatGPT. Uppdateringen var till en början tillgänglig för användare med premium-medlemskap men finns sedan i slutet av april öppen för alla användare. Snapchat beskriver boten som en virtuell kompis där användaren kan få ett socialt utbyte med råd och svar. Däremot har uppdateringen mötts av en del kritik eftersom svaren i flera fall ansetts vara olämpliga eller oroväckande. Vi pratar mer om detta i veckans poddavsnitt!

Till poddavsnittet »

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

Framgångsrika AI-entreprenören Amer Mohammed gästar!

I veckans spaning pratar vi AI och digitalisering med Amer Mohammed. Han har drivit och genomfört omfattande digitala satsningar på företag såsom Stena Line och Coop. Han har föreläst om digitalisering och AI i över 10 år och han är i grunden programmerare och entreprenör. Han är en av Sveriges mest anlitade föreläsare när det kommer till AI och är det något som är i ropet just nu så är det just AI och ChatGPT! I poddavsnittet pratar vi om hur man skapar en användarupplevelse som sticker ut, med människan i fokus och tekniken som hjälpmedel.

Till poddavsnittet »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg