Veckans snackis

Världens bästa tennisspelare i virtuell turnering

Vi på CHECK! fortsätter lyfta härliga initiativ framtagna ur dessa tider! När tennisturneringar blivit inställda till minst mitten av juli kom arrangörerna av Mutua Madrid Open med en unik lösning. Från den 27-30 april anordnades onlineturneringen Mutua Madrid Open Virtual Pro. Världens bästa tennisspelare, från ATP-slutspelet för herrar och WTA-turneringen för damer, samlades för att tävla online mot varandra från sina hem. Turneringen skapade stort engagemang och blev högt uppskattad inom sporten. Vi på CHECK! älskar att följa och inspireras av omvärldens anpassning till vår nutid!

Foto: @MutuaMadridOpen

Läs mer här

Veckans update

Nya funktioner på Messenger, Instagram och WhatsApp för ökad samhörighet

Facebooks produkter och tjänster har alltid syftat till att koppla samman människor – något som behövs än mer nu när vi är separerade från varandra. Facebook har därför lagt resurser på att utveckla nya videofunktioner på Messenger, Instagram och WhatsApp. Messenger kommer bland annat erbjuda privata chattrum för videosamtal, som möjliggör dialog oavsett om du har ett Facebook-konto eller inte. Allt som behövs är en länk. En funktion perfekt för bokklubbar, event eller bara för att umgås i soffan med vänner. På både Facebook och Instagram kommer det vara möjligt att lägga till andra personer i sin livevideo och WhatsApp expanderar till större gruppsamtal. Många av dessa funktioner kommer testas och lanseras i olika länder i närtid. Läs mer om funktionerna nedan.

Läs mer här

Veckans spaning

Turistbyrån Västsverige har infört en onlineutbildning

Turistbyrån Västsverige har infört ett nytt och givande initiativ där de erbjuder en onlineutbildning med föreläsningar inom olika teman och arbetsfält, något som är oerhört viktigt i dessa tider som präglas av permitteringar och uppsägningar. Utbildningen pågår från den 14 april till 5 juni 2020 med ett nytt tema varje vecka. Den här veckan låg fokus på sociala medier och digitalisering – här fick vi på CHECK! möjlighet att göra ett avtryck och bidra med kunskap. I måndags, den 4 april, höll vi i en föreläsning om trendspaningar och tips på hur företag kan arbeta med innehåll till sociala medier. Ett spännande ämne som engagerar många! Läs mer om upplägget via länken nedan.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg