Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

”Big Brother” för gamers

E-sporten växer så det knakar och har under senaste året synts i många nya sammanhang. Nu kommer ”Gamerz” – ett fullskaligt tv-program som omnämnts som ”Big Brother” för gamers. Programmet sänds live,med start 1 maj, via 26 kameror på bland annat YouTube, Viafree, och Facebook. Under tre veckor kommer tolv talangfulla gamers att tävla i CS:GO, i ett specialbyggt hus utanför Sigtuna. Slutligen kommer fem lyckliga vinnare av finalen att erbjudas ett proffskontrakt och en plats i det nystartade Gamerz-laget.

Läs mer här

Veckans update

Simultantexta din video

Filmer på Facebook kan nu simultantextas, tack vare Clips-appen som vi pratade om i ett tidigare avsnitt av CHECK! Snackar Digitalt. Simultantextningen är ett tillval som dyker upp när man filmar genom appen. Clips är framtagen av Apple och fick under de fyra första dagarna mellan 500 000-1 miljon nedladdningar. Appen togs fram i syfte för att enkelt kunna redigera videoklipp innan de läggs ut på sociala medier. Utöver simultantextningen kan man lägga till bland annat effekter och grafik i sin video.

Få reda på mer i vår vlogg

Veckans spaning

Kommer Mastodon ersätta Twitter?

Förra året exploderade influencer marketing som marknadsföringsredskap. Nu öppnar området upp för utveckling efter att ha funnits ett tag på marknaden. CHECK! tror att microinfluencers – personer med en mindre följarskara – är nästa stora influencertrend. Deras följare är ofta trogna och engagerade vilket kan ge stor utdelning. Att använda sig av microinfluencers kan också vara mindre kostsamt i och med att de inte får lika många förfrågningar som de större. CHECK! hoppas att microinfluencers kommer att bidra till att fler mindre företag vågar testa att använda sig av influencer marketing.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg