Veckans snackis

Drottningen av Instagram, Greta Thunberg ?

Ingen kan ha missat Greta Thunberg, tjejen som började skolstrejka för klimatet efter valet 2018. Det tog inte lång tid innan hon blev uppmärksammad av internationell och nationell media. Idag påverkar Greta både FN och många av världens ledare samt att hon har större inflytande med sitt Instagramkonto än jättar som BBC och New York Times. Under den senaste månaden har hon ökat antalet följare med 46 %, ca 15 000 nya följare varje dag och i början på april spräckte hon miljonstrecket. Greta är en sann förebild och vi är säkra på att hennes kunskap kommer få många människor att tänka till kring klimatet.

Läs mer här

Veckans update

Ett Instagram utan likes?!

Under förra veckan släpptes nyheten, Instagram planerar att testa att dölja likes på inlägg för följare. Plattformen vill komma bort från det osunda klimatet som kan råda kring retuscherade bilder etc. Instagram är i grund och botten uppbyggt på att användare ska dela med sig av vardagen i inlägg och få likes på det. På ett ungefär handlar det om att antalet likes du får på ett inlägg talar om hur uppskattat det är. Men vad händer om Instagram väljer att dölja antalet likes på inlägg för dina följare? Vi tycker det ska bli spännande att se hur det slutar.

Bild: socialmediatoday.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Employer branding, viktigare än någonsin

Visste ni att närmare 70 % inte skulle ta ett jobb på ett företag som har dåligt rykte? Det blir allt viktigare för företag att arbeta med sitt employer brand och det är något vi på CHECK! älskar att hjälpa till med. Vi erbjuder utbildningar inom området där du och er verksamhet får tips om hur ni kan arbeta med employer branding för att behålla befintliga medarbetare och attrahera nya talanger. Läs mer om utbildningen via länken ?

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg