Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Hela Stockholm står i blom

Ingen har väl missat när körsbärsträden blommade ut för fullt. Förutom Kungsträdgården täcktes även hela Stockholm av de chockrosa blommorna. Både stockholmare och turister har varit snabba med att ta upp kameran för att fota flertalet bilder. Vilken dröm med det rosa blomhavet!

Läs mer om blomningen här

Veckans update

Ett skepp kommer lastat med produktlanseringar

Facebook presenterade under sin konferens ett helt lager med nyheter. Bland annat kommer Facebook starta dejtingtjänst där användare kan skapa en dejtingprofil och få matchningar. På Messenger får du möjlighet att översätta meddelanden på andra språk till ditt eget språk, på Instagram kommer du kunna videochatta med dina vänner, och med WhatsApp blir det möjligt med gruppvideochattar upp till fyra personer.

Så mycket nytt och så mycket frestelse. Visst vill man testa allt på en gång?!

Läs mer om produktlanseringarna här

Veckans spaning

Publicister kräver minskad digitalmoms

I dagsläget ligger den digitala momsen på 25 procent. Enligt Resume är medierna inte nöjda och kräver att den sänks till lika mycket som momssatsen för papperstidningarna, vilket är sex procent. Totalt har 38 mediechefer samlats i ett upprop och vill att regeringen ska agera snarast möjligt. De menar att en teknikneutral moms är en förutsättning för en fortsatt stark demokrati och även en kraftfull nyhetsbevakning i hela landet. Genom uppropet hoppas publicisterna att digitalmomsen kan sänkas omgående istället för att invänta nya regler inom EU.

Läs mer om detta här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg