Veckans Digitala Check v.17

 

Veckans räckvidd

Imperiet Bianca växer så det knakar

Sveriges alldeles egna Queen B, Bianca Ingrosso, har startat ytterligare ett bolag. Det nya klädföretaget ÀVORA har redan över 15 000 följare på Instagram. Samtidigt går hennes otroligt populära talkshow BIANCA och sociala kanaler som tåget. Ett av hennes senaste TikTok-inlägg har över 2,9 miljoner visningar. Utöver redan nämnda höjdpunkter rullas dessutom Biancas egen dokumentär “Imperiet Bianca” ut på tv-skärmarna den 11 maj. I samband med det publicerade Bianca ett klipp på Instagram som i skrivande stund har över 1,1 miljoner visningar, nära 50 000 gilla-markeringar och över 800 kommentarer. Hon har en stark följarskara i sina 1,3 miljoner följare!

Till Biancas Instagram »

Veckans update

Instagram uppdaterar länkfunktionen i biografin

I mitten av april lanserade Instagram en funktion som tillåter fler länkar i Instagram-profilen. Det går nu att addera upp till 5 länkar i sin biografi. Funktionen kommer vara tillgänglig för alla konton, inklusive företagskonton och kreatörskonton. Dessutom är det möjligt att lägga till en särskild länk till sin Facebook-profil där en direktlänk med en Facebook-ikon syns i Instagram-profilen.

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

Så optimerar du Instagrams olika funktioner

Instagram har många funktioner som kan användas strategiskt på olika sätt. Vi tar upp hur funktionerna skiljer sig och ger matnyttiga tips på vilken typ av innehåll som fungerar bäst till vilken funktion. Vi pratar bland annat om hur företag kan tänka när de skapar innehåll till flödet, Stories, Reels och övriga funktioner!

Lyssna på poddavsnittet »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg