Veckans snackis

Pepp och framtidstro med Terrific Tuesdays!

Vi på CHECK! vill tipsa om Terrific Tuesdays – ett program framtaget i dessa coronatider. Varje tisdag klockan 14.00 livesänds en timmes föreläsning med pepp och framtidstro, i en blandning av allvar, humor, värme och insikt kring hur vi hanterar motgångar i livet. Programmet levereras av Frida Boisen och Kristina Hagström som bjuder in svenska profiler för att sprida ny energi och kraft. Programmet livesänds på webben, från Stockholm Lives arenor Ericsson Globe, Friends Arena och Tele2 Arena. Du kan ta del av innehållet via dator, telefon eller surfplatta. Programmet är kostnadsfritt, men frivilliga bidrag för att stötta WHO:s fond COVID-19 Solidarity Response Fund välkomnas för den som vill. Nästa avsnittet sänds 21 april klockan 14.00.

Anmäl dig här: https://register.gotowebinar.com

Läs mer här

Veckans update

Instagram testar ny "challenge"-funktion för att öka engagemang

Nu testar Instagram en ny "challenge"-funktion för att utmana användare att delta i tävlingar, vilket förväntas öka engagemanget. Vid användning av funktionen kan du tagga dina vänner för att utmana dem att delta i tävlingar, samtidigt som du längst ner på skärmen kan söka efter trendande innehåll för att hitta nya utmaningar. Inspirationen kommer från TikTok och dess funktion "duet"-läget, som används av miljontals människor för att svara på andra klipp. Populära utmaningar på TikTok är #siblingcheck, #workdistractions och #FlipTheSwitch. Med den nya "challenge"-funktionen hoppas Instagram kunna konkurrera med TikToks snabba tillväxt och öka engagemanget på sin egna plattform.

Läs mer här

Veckans spaning

Interaktivt innehåll på sociala medier ökar engagemanget

Vi på CHECK! spanar alltid efter de senaste trenderna på sociala medier och denna vecka vill vi slå ett extra slag för interaktivt innehåll. Det bidrar till ett ökat engagemang, du lär känna målgruppen och det förhöjer även användarupplevelsen. Instagram Stories är en perfekt plattform när det kommer till att skapa interaktivt innehåll. Genom att nyttja frågestunder och omröstningar på plattformen kan du enkelt utläsa vad användarna önskar att se mer av och vilket innehåll de engagerar sig i mest. Ett ökat engagemang leder i sin tur till en större följarskara och ett starkare varumärke. Bra va? 

Läs mer om våra bästa tips för interaktivt innehåll i blogginlägget på hemsidan! Klicka på knappen nedanför.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg