Veckans snackis

Facebook skapar egen AI-assistent

Sedan årsskiftet har vi sett AI-assistenter i t.ex. ICA-reklamen och i samarbeten på sociala medier – de dyker nästan upp överallt. Nu ger sig även Facebook in i matchen och meddelar att de tänker skapa en egen AI-assistent. Assistenten kommer vara fokuserad på röststyrning och fungera med tidigare VR/AR-produkter från sociala mediejätten. Snart kommer vi antagligen styra både hemmet och kontoret genom våra assistenter. Har ni hunnit skaffat er en? ?

Läs mer här

Veckans update

Svep fram ditt Facebookflöde i framtiden

Facebook strävar alltid efter att uppfylla användarnas önskemål och ser nu över en ny design på sitt flöde. Plattformen testar den nya funktionen vilket innebär att användaren kan göra funktionen aktiv genom att dutta på ett inlägg och sedan svepa mellan inläggen. Flödet kommer även blandas upp med innehåll från Facebooks Stories. Är det här början på ett lite mer lättillgängligt sätt att ta del av flödet på sociala medier tro?

Bild: twitter.com

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Robotar på sociala medier?

För att få ett större engagemang i flödet på sociala medier har användare kunnat ta till både fejkade konton och fejkade användare. Nu har ytterligare en valmöjlighet upptäckts, en robot som skickar in besökare till utvalda konton. Roboten i sig skapar inte ett större engagemang men gör så att besökarantalet stiger, vilket i längden kanske ökar synligheten för kontot? Vi på CHECK! tror att vi kommer se mer av robotar i framtiden eftersom vi som användare blir alltmer kräsna på sociala medier och kräver mer för att klicka in på konton etc.

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg