Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Mer gammal mat och mer hållbar livsstil

Berghs-studenter har infört en ny kampanj #TasteOrWaste som uppmanar influencers, bland annat Dasha Girine och Yannick Lagher, att äta gammal mat. Syftet är att uppmärksamma matsvinnet i Sverige, få ungdomar att tänka till innan mjölken slängs när bäst före-datumet har passerat och få en mer hållbar livsstil. Bra initiativ av Berghs tycker vi!

Läs mer om kampanjen här

Veckans update

Snapchat tvingar dig att titta på annonser

Snart kan du som använder Snapchat tvingas titta på sex sekunders långa annonsvideor. Tidigare har många användare skippat annonserna så fort de fått möjlighet, vilket har skapat problem för marknadsförare som vill ha en försäkran att de faktiskt blir sedda. Annonserna kommer dock inte visas i användarnas personliga stories utan endast i så kallade Snapchat Shows. Samtidigt som de tidsbestämda annonserna kan bli uppskattade av vissa användare, kan de även vara avskräckande för andra. Hur känner du inför att bli tvingad att titta på annonser på Snapchat?

Läs mer om annonserna här

Veckans spaning

Facebook är mer populärt efter skandalen

Nu var det över en månad sedan skandalen med Cambridge Analytica ägde rum. Trots skandalen har Facebook blivit mer populärt än någonsin. Bland annat har annonsintäkterna under de tre första månaderna i år gått upp, och antalet dagliga och månatliga användare har ökat. Samtidigt har även bolagets vinst ökat med 63 procent till fem miljarder dollar. Facebooks vd Mark Zuckerberg menar att de tagit ett större ansvar och gör större investeringar för att se till att tjänsten används för att “göra gott”.

Läs mer om detta här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg