Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Flygdramatik

Det är väl få som gått miste om United Airlines dramatiska lösning på en överbokad flight? I förra veckan försökte flygbolaget få passagerare att omboka sig mot ersättning, men tillräckligt många ställde inte upp. Lösningen blev att United Airlines valde ut en passagerare som de slutligen fick släpa ut ur planet. Detta väckte såklart många upprörda reaktioner och har även lett till en pr-kris för flygbolaget. Vilket resulterat i många skämtsamma parodier av händelsen världen över…

Se filmen här

Veckans update

Redigera videoklipp enklare med ny app

Nyligen lanserade Apple sin nya videoredigeringsapp Clips, som bara under de fyra första dagarna fick mellan 500 000 och 1 miljon nedladdningar. Appen är till för att redigera videoklipp innan de läggs ut på sociala medier, något som många plattformar idag saknar – till exempel Instagram. 25 % av nedladdningarna har gjorts från USA. CHECK! väntar med spänning på att se om Clips blir en global succé!

Läs mer här

Veckans spaning

Facebook springer om Google?

Håller Facebook på att springa om Google som annonsplattform? Till stor del erbjuder Facebook Ads och Google AdWords liknande funktioner, båda med målgruppsanpassad annonsering som sin främsta styrka. Men Facebook har på sistone blivit en stor favorit med sitt visuellt tilltalande format och sin naturliga ”i ditt vardagsrum”-känsla som Google saknar.

CHECK! tror starkt på att vardagsrumsupplevelsen är mer attraktiv för användaren än sökfunktionen. För är du som oss och går in på Facebook, istället för Google, och scrollar när du har en stund över?

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg