Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Kärlek övervinner allt

Det fruktansvärda dådet som skakade Stockholm i fredags eftermiddag har påverkat oss alla och CHECK!:s tankar går till alla drabbade och anhöriga. Det som hände var fruktansvärt och svårt att ta in.

Men mitt i allt det onda måste vi komma ihåg att kärlek övervinner allt. Under fredagen öppnade människor över hela Stockholm upp sina hem och hjärtan med hashtagen #openstockholm. Stockholmare erbjöd varandra skjuts, mat och ett tryggt hem att komma in i. Det visar att det finns så mycket godhet där ute och att det goda kommer övervinna det onda om vi fortsätter kämpa tillsammans!

Läs mer om manifestationen här

Veckans snackis

Swedish fika

Under veckan blev videon ”Swedish fika” väldigt uppmärksammad och har på kort tid nått nästan en miljon visningar på YouTube. Videon har en väldigt humoristisk ton men samtidigt ett mycket viktigt budskap. De vill uppmana världens stora ledare att sluta kriga och istället sluta fred över en ”Swedish fika”. Skaparna som ligger bakom videon är duon Go Royal.

Bild: YouTube

Se filmen här

Veckans update

YouTube lanserar ny streamingtjänst

I förra veckan lanserade YouTube sin nya streamingtjänst där man för 35 dollar i månaden får ett utbud av 40 olika kanalhus, bland annat ABC, CBS, FOX och NBC. Tjänsten består av en app som är uppbyggd kring tre sektioner – Home, Library och Live. Home erbjuder innehåll som är anpassat efter vad du tidigare tittat på. I Library kan du själv spara filmer och tv-program och i Live sänds livesändningar. CHECK! väntar med spänning på att tjänsten ska lanseras i Sverige! Idag finns den än så länge bara i USA:s fem största städer.

Bild: YouTube

Läs mer här

Veckans spaning

Kommer Mastodon ersätta Twitter?

Mastodon – är det något som låter bekant? Det sociala nätverket Mastodon har jämförts med Twitter, men har en hel del annorlunda funktioner. Här kan du likt andra plattformar skapa ett eget konto, följa andra och posta inlägg, som kallas för ”toots”. Till skillnad från Twitters 140 tecken erbjuder Mastodon 500 tecken. Något ytterligare som särskiljer Mastodon från Twitter är att olika inlägg kan markeras som privata. På så sätt kan användaren ha ett öppet konto, men välja att göra vissa inlägg privata.

Vi på CHECK! säger heja Mastodon! Alltid kul med fler plattformar som erbjuder nya funktioner.

Läs mer om Mastodon

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg