Veckans Digitala Check v.15

 

Veckans snackis

Polisen går ut med varning för “tafsardagen”

I fredags gick polisen ut med information på både Facebook och Instagram som varnar för den så kallade ”tafsardagen” som förmodas äga rum den 15 april. Utmaningen som cirkulerat på sociala medier går ut på att killar uppmuntras tafsa på tjejer, filma övergreppet och därefter sprida det vidare. I inläggen råder polisen vuxna att prata med sina barn om utmaningen för att förhindra att någon blir utsatt. De informerar dessutom kring hur handlingarna kan kopplas till brott såsom sexuellt ofredande och kränkande fotografering. Vi vill uppmärksamma polisens arbete och sprida vidare budskapet för att belysa problematiken och öka medvetenheten.

Veckans update

Spara Instagram Stories som utkast

Instagram lanserar en ny funktion där du kan skapa Stories som du sedan kan redigera och publicera vid ett senare tillfälle. Enligt Instagram har det varit hög efterfrågan på möjligheten att spara utkast av Stories till senare och de menar att det kommer öka flexibiliteten. Det är dessutom en stor fördel för varumärken som vill publicera Stories vid den mest lämpliga tiden för deras målgrupp. Vi på CHECK! ser verkligen fram emot den nya funktionen!

Klicka här för att läsa mer!

Veckans spaning

Veckans Digitala Check blir podd!

Vi på CHECK! har delat med oss av vår kompetens inom sociala medier paketerat i ett nyhetsbrev sedan 2017 – nu lanserar vi version 2.0 i poddformat. Genom att expandera formatet till podd vill vi välkomna dig in i vår värld, där du både får lära känna oss bakom byrån och spetsa dina kunskaper. Tune in där poddar finns!

Klicka här för att lyssna på introduktionen av Veckans Digitala Check!

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg