Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Hyllningen som gick snett

I förra veckan hölls en ceremoni med anledning av att Madeiras flygplats döptes om efter Cristiano Ronaldo, som är uppväxt på ön. Som en hyllning till Ronaldo hade en staty tagits fram. Men resultatet kanske inte blev fullt så likt originalet? Detta har det skämtats om vitt och brett på sociala medier under förra veckan…

Läs mer om hyllningen

Veckans update

Emoji 5.0 och en saknad funktion

Nu har Unicode släppt hela listan på Emoji 5.0. Listan innehåller 69 emojis med allt från zebror och lyckokakor till manliga och kvinnliga vampyrer. Trolig lansering för Apple och Android blir till hösten!

Har du förresten saknat emoji-funktionen när du skriver i kommentarsfältet på Facebook, eller när du mailar? Tryck: ctrl + cmd + mellanslag så dyker den upp! Var det old news eller kände du inte heller till det? Psst… Det gjorde inte alla på CHECK!-kontoret – utan de fick lära sig det av den äldre generationen!

Se fullständig lista över emojis

Veckans spaning

Kommer utbudet på plattformar skalas ner?

Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, YouTube… listan på de sociala nätverken kan göras lång. Dessutom går fler och fler plattformar mot samma funktioner. Idag är exempelvis Snapchat långt ifrån ensam om live-funktionen. Frågan är om det breda utbudet av sociala medier och likheten på de olika plattformarna kommer att skalas ner till en och samma plattform i framtiden?

I Kina har meddelandeappen WeChat med sina 768 miljoner dagliga användare blivit enormt stor. WeChat enar alla de funktioner som finns på bland annat Facebook, Instagram och Snapchat. Smidigt tycker vi på CHECK!! Är det dit vi också är på väg måntro?

Läs mer om WeChat

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg