Veckans Digitala Check v.14

 

Veckans räckvidd

Fotbollsbråket som dominerat på sociala medier

Trots att Sverige tog hem storslam med hela 5-0 mot Azerbajdzjan blev det en annan snackis efter matchen. Fokuset har riktats mot studiobråket mellan förbundskaptenen Janne Andersson och expertkommentatorn Bojan Djordjic. Utspelet mellan fotbollsprofilerna började med några subtila gliringar som eskalerade kvickt till ifrågasättanden. Flera inlägg om bråket har väckt kraftiga reaktioner både nationellt och internationellt i sociala medier.

Ett av inläggen är @hitrecord_sam som för närvarande har nära 600 000 visningar, över 60 000 gilla-markeringar och nära 800 kommentarer på Tiktok.

Se klippet »

Veckans update

Efterlängtade uppdateringar på LinkedIn

I slutet av mars lanserade LinkedIn flera nya uppdateringar. Det är nu möjligt att schemalägga inlägg utan att behöva använda sig av tredjepartsverktyg. Uppdateringen innefattar att inlägg kan schemaläggas upp till 3 månader i förväg. LinkedIn har dessutom utvecklat sin funktion Audio Events så att även företagskonton kan anordna ljudevents. Sist men inte minst kommer en uppdatering som gör att företag nu kan följa andra sidor på LinkedIn. 

Läs mer om uppdateringarna »

Lathund för schemaläggning »

Veckans spaning

Vardagen som praktikant hos CHECK!

I veckans spaning gästar vår praktikant Lisa podden och berättar om praktik ur sitt perspektiv. Vi lyfter bland annat hur Lisa gick tillväga i sin ansökan och hur en ansökan kan utformas för att sticka ut. Lisa berättar också om sina förväntningar och beskriver hands on vad hon får göra som praktikant hos oss. Det är inte alla som kastar sig ut i ett poddavsnitt efter två veckors praktik, så roligt att du ville vara med Lisa!

Lyssna på poddavsnittet »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg