Veckans Digitala Check v.14

 

Veckans räckvidd #1

Oscarsgalan 2022: Will Smith gav Chris Rock en örfil och uppmärksammas av hela världen!

Måndagen den 28 mars anordnades årets upplaga av Oscarsgalan, som har uppmärksammats av hela världen. Under kvällen gav den världskända skådespelaren Will Smith galans värd Chris Rock en örfil, efter att komikern skämtat om Wills fru Jada Pinkett Smith. Händelsen har väckt starka reaktioner i världen. The Guardian publicerade en video med örfilen som hamnat på trending #1 på YouTube med över 91 miljoner visningar i skrivande stund. I ett Instagraminlägg skriver Nina Rung om hur Will Smiths agerande och Chris Rocks uttalande kring Smiths fru stärker de maskulinitetsnormer som råder i samhället. 

Läs mer om händelseförloppet »

Veckans update #1

Twitter ger alla användare möjlighet att växla från personligt till professionellt konto

I april 2021 öppnade Twitter upp för att utvalda företag kunde växla till professionell profil, och i september 2021 introducerades funktionen för alla företag. Twitter meddelar att de släpper funktionen för alla användare. Vilket innebär att alla användare kan växla från personligt till professionellt konto i inställningarna. Funktionen innebär att användarna kan välja att kategorisera sig som företag eller kreatör utifrån sin verksamhet. 

Läs mer om uppdateringen »

Veckans update #2

LinkedIn förbättrar användarupplevelsen och statistikverktyget för inlägg

LinkedIn har utvecklat användarupplevelsen på plattformen för att användarna ska få relevant innehåll i flödet. Förslag på nya grupper och gruppkonversationer ska mer regelbundet visas i flödet. LinkedIn adderar också funktioner som gör det enklare att organisera inkorgen och göra sökningar på specifika ämnen. De introducerar även bättre analysverktyg för att kunna mäta innehållets resultat och engagemang.

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

Stärk företagets employer brand genom sociala medier!

Medarbetarna är företagets viktigaste ambassadörer! För oss på CHECK! handlar det främst om att stärka den interna kulturen, skapa engagemang och visa uppskattning gentemot befintliga medarbetare. Att synliggöra medarbetare och kärnvärden i digitala kanaler skapar tydliga effekter både internt och externt. Genom bland annat medarbetarintervjuer fångar vi upp kunskap, erfarenhet och engagemang som blir till innehåll i sociala medier.

Hör oss prata om hur vi på CHECK! jobbar med employer branding »

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg