Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

Svenskgrundade Spotify hyllades med fel flagga

Att skilja på Sverige och Schweiz är inte det lättaste, om du frågar amerikanerna som haft svårigheter att skilja länderna åt. När Spotify gjorde premiär på New York-börsen skulle den svenska musiktjänsten hyllas med en svensk flagga, men istället hissades den schweiziska flaggan. Det rörde sig om ett misstag och en kvart senare hissades rätt flagga. Detta har väckt många roliga dialoger på Twitter bland annat.

Det är inte lätt att skilja på Sverige och Schweiz när länderna har så många likheter. Kolla bara på jämförelserna ovan!

Bild: @swedennewyork

Läs mer om misstaget här

Veckans update

Upplev Snapchat på en helt ny nivå!

Snapchat uppgraderar! Nu kan du interagera med dina vänner på ett helt nytt sätt. Med ett enkelt klick på videokameraikonen som finns i gruppchatten kan du videochatta med 16 av dina vänner på en och samma gång. Inte nog med detta, Snapchat har även bekräftat att de ska aktivera användarnamn i Snaps. Det betyder att du kan tagga en annan användare med hjälp av @-symbolen. Tittarna kan därefter klicka på taggen för att antingen lägga till personen som en vän eller se hens offentliga historier. Med de nya funktionerna kommer du garanterat få en Snapupplevelse på en helt ny nivå!

Läs mer om funktionerna här

Veckans spaning

Dina privata meddelanden är inte så privata

Grundaren till Facebook, Mark Zuckerberg, erkänner att bolaget granskar allt som skickas på Messenger. Detta för att säkerställa att meddelanden följer bolagets regler, i annat fall blir de blockerade. Facebook menar dock att konversationerna är privata och att de inte scannar dem i syfte att rikta reklam. Många är skeptiska till hanteringen av scanningen och menar att bolaget invaderar användarnas integritet. Hur känner du kring att bli bevakad på detta sätt?

Läs mer om detta här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg