Veckans Digitala Check-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av Veckans Digitala Check!

Se alla avsnitt på CHECK!:s YouTube-kanal

Veckans snackis

“En chokladburgare med extra mycket choklad, tack!”

Förra veckan var det dags för det årliga aprilskämtet. I år inföll 1 april på påsksöndagen, en dag fylld med choklad. Burger King tog tillfället i akt att introducera Chocolate Whopper, en dessertversion av sin klassiska Whopper Burger. Chokladburgaren består av chokladbröd, grillad choklad-patty, hallonsirap, ringar i vit choklad, kanderad blodapelsin, riven mjölkchoklad och vaniljfrosting. En del var exalterade över “nyheten” medan andra var skeptiska till denna kombination av sötma. Vad säger du? Vattnas det i munnen eller får du diabetes bara av tanken?

Läs mer om chokladburgaren här

Veckans update

Facebook och Instagram Stories får nya funktioner

Flertalet funktioner från Instagram letar sig nu in i Facebook Stories. Nu har de uppdaterat sina så kallade stickers som tillåter användarna att lägga till väder och plats, samt tagga sina vänner. Dessutom övervägs det att lägga till ytterligare en funktion för omröstningar i framtida uppdateringar. Även Instagram Stories har fått en ny uppdatering. Numera kan användare få notifikationer när någon nämner en i sin händelse.

Det är alltså mycket som händer för Stories nu. Facebooks VD Mark Zuckerberg menar att det kommer vara framtidens nyhetsflöde, vilket är perfekt för story-älskare som kan dela med sig av sina vardagliga händelser på bästa sätt i fler kanaler!

Läs mer om funktionerna här

Veckans spaning

Fem års sociala medier-historik för ett visum

Donald Trump ställer hårdare krav vid ansökning om amerikanskt visum på grund av säkrare bakgrundskontroller. Kravet innebär att alla i sina ansökningar tvingas lämna fem års sociala medier-historik. Tidigare behövde personer som väckte misstankar uppge sina konton på sociala medier, passnummer, information om familjemedlemmar, anställningar och bostadsadresser från 15 år tillbaka. Med det nya lagförslaget måste alla sökanden utöver detta lämna ut sina e-postadresser, telefonnummer och tidigare utlandsresor. Under ansökningsprocessen måste de även uppge användarnamn på bland annat Facebook, Instagram och Twitter.

Funderar du på en eventuell flytt till USA? Börja rota fram din fem års sociala medier-historik redan nu!

Läs mer om visumkravet här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg