Veckans Digitala Check v.12

 

Veckans räckvidd 

Den ryska redaktören Marina Ovsiannikova exponerar viktigt budskap i direktsändning!

Under en nyhetssändning i Rysslands största propagandakanal genomförde den ryska redaktören Marina Ovsiannikova en kupp. Bakom nyhetsankaret visade hon upp en skylt som sa “NO WAR” och uppmanade tittarna till att inte tro på lögnerna som presenteras på kanalen. Under tisdagen den 15 mars skrev Dagens Nyheter att det fanns drygt 16 000 inlägg som nämnde Ovsiannikova. En del av inläggen är dock av mer kritisk karaktär då det påståtts att Marina köpts av Väst. Dagens Nyheter på Instagram har fått över 43 000 visningar på ett inlägg om Marina, vilket är betydligt mer än vad de brukar få.

Läs mer om kuppen »

Veckans update #1

Inom kort lanseras nya säkerhetsåtgärder för föräldrar på Instagram

I USA har Instagramanvändare nu fått tillgång till ett verktyg som gör att föräldrar kan anpassa sitt barns tillgång och användning av Instagram. Föräldrar kan se hur mycket tid deras barn spenderar i appen och sätta tidsbegränsningar. De kan även få notiser när deras barn har anmält någon och få uppdateringar om barnets följare och vilka konton som barnet själv följer på Instagram. Dessa funktioner lanseras globalt inom kort. Instagram informerar om att det kommer adderas fler funktioner för att öka kontrollen och säkerheten ytterligare under kommande månader!

Läs mer om funktionen »

Veckans update #2

Instagram tar till åtgärder för att motverka offensiva beteenden under livesändningar

En utmaning med Instagram Live är att det som visas i en sändning sker i realtid, vilket gör att trakasserande kommentarer kan få utrymme. Ett exempel från en livesändning nyligen är när skådespelaren Hania Amir lämnade den gråtandes efter att ha blivit sexuellt trakasserad. Instagram vill nu försöka lösa problemet genom en ny funktion där man ska kunna ta bort och rapportera specifika kommentarer och ta bort tittare under en livesändning. Den här funktionen finns på TikTok sedan juli 2021.

Läs mer om uppdateringen »

Veckans spaning

Konkreta tips kring SEO och copy till webben

Vi har tidigare pratat om hur ni som företag kan driva trafik till er hemsida, vilket är en målsättning som många har. I veckans spaning går vi in djupare på copy till webben och tips kring SEO som är värdefulla för att nå ut och ranka högt på sökmotorer. Vi pratar om textuppbyggnad, riktlinjer, nyckelord och mycket mer!

Lyssna på våra bästa tips kring SEO och copy »

 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg