Pray for Nya Zeeland 

I fredags hände något som aldrig borde hända. Ännu ett terrordåd skedde, denna gång i två moskéer i Nya Zeeland. Våra tankar går till alla familjer och anhöriga som drabbades av attacken.

Veckans snackis

Greta Thunberg - Nominerad till Nobels fredspris 2019

Greta började med att skolstrejka utanför riksdagen för klimatets skull och händelsen har spridits världen över. Hon är numera nominerad till Nobels fredspris 2019 och om Greta skulle vinna blir hon den yngsta personen att ta emot ett nobelpris. Greta har inte bara blivit nominerad till Nobels fredspris, hon har även väckt stor uppmärksamhet och lyckats engagera 123 länder till att skolstrejka förra fredagen den 15 mars! Greta är en inspiration för alla och vi på CHECK! håller tummarna att hon tar hem fredspriset!

Läs mer här

Veckans update

Twitter lanserar ny kamerafunktion

Twitter har nu lanserat en story-liknande funktion för användares nyhetsflöden. Användaren kan välja att ta en bild, filma en sekvens på max två minuten eller spela in en live-video. Användaren kan även skriva en text om bilden samt lägga till en populär hashtag som sedan blir sökbar. Det finns ännu inga filter eller stickers men den uppdateringen kommer inom kort.

Läs mer om uppdateringen här

Veckans spaning

Tekniska problem för både Facebook och Instagram

Onsdag den 13 mars hade både Facebook och Instagram tekniska problem. Under kvällen trendade hashtagen #FacebookDown på Twitter och användare från hela världen var upprörda över att problemet tog lång tid att fixa. Vi på CHECK! började undra, efter all hysteri, vad världen skulle göra om alla sociala medier slutade fungera för alltid? Skulle vi återgå till traditionella medier som tidskrifter och TV, och skulle vi klara av att återgå till en mer stillsam stimulans eller behöver vi den snabba kommunikationen vi numera är så vana vid?

Läs mer här

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg