Veckans Digitala Check v.11

 

Veckans snackis

Prins Harry och Meghan Markle's omtalade intervju med Oprah 

Oprah Winfrey intervjuade nyligen Prins Harry och Meghan Markle om deras beslut att lämna det brittiska kungahuset. Paret berättade om den tuffa och psykiskt påfrestande tiden då Meghan bland annat ska ha blivit utsatt för rasistiska kommentarer. Intervjun belyser psykisk ohälsa ur flera perspektiv. Enligt Prins Harry utsattes Meghan för liknande saker som hans mamma fick göra och därför valde de att avgå från tronen. Han ville inte att “historien skulle upprepas”. Delar av intervjun har spridit sig som en löpeld på sociala medier och väckt starka reaktioner – samtidigt riktas många frågetecken mot det brittiska kungahuset som valt att hantera anklagelserna privat. 

Klicka här för att läsa mer om intervjun!

Veckans update

TikTok lanserar ny funktion som varnar för stötande innehåll innan publicering  

TikTok har lanserat en funktion som gör det möjligt för användare att filtrera bort kommentarer de upplever som kränkande eller diskriminerande. Från och med nu varnar också appen om användarnas kommentarer på något sätt anses vara olämpliga eller stötande innan publicering. Med anledning av det näthat som florerar ville TikTok bidra till en mer glädjefylld och positiv stämning på plattformen. Vi på CHECK! uppskattar verkligen TikTok’s engagemang för något som är så viktigt! 

Klicka här för att få mer information om den nya funktionen!

Veckans spaning

Magdalena Andersson utses till näringslivets mäktigaste kvinna

“Magdalena Andersson är en av Sveriges allra viktigaste beslutsfattare, inte bara för landets finanser utan även för näringslivets välstånd och överlevnad...” – så löd en del av motiveringen när Dagens Industri utsåg finansministern Magdalena Andersson till näringslivets mäktigaste kvinna. Priset har delats ut sedan 1999 och det är första gången som en politiker får utmärkelsen. Pandemin har fört med sig många negativa konsekvenser för samhället och Sveriges ekonomi, därför har Magdalenas roll aldrig varit så viktig som nu. Tack vare hennes lyhördhet har hon bidragit med omfattande ekonomiska krisåtgärder för att ge stöd åt företag som drabbats hårt av de rådande omständigheterna.

Klicka här för att läsa mer om priset! 

 

Ta del av Veckans Digitala Check! 

Fler blogginlägg